Bezuidenhout

Bezuidenhout

Wijk

Bezuidenhout

Op deze pagina vind je informatie over Bezuidenhout. Wat maakt de wijk uniek en wat is er allemaal te doen? Lees ook de laatste nieuwsberichten over de wijk.

De wijk Bezuidenhout ligt ten zuiden van het Haagse Bos. Dat heette vroeger Haagse Hout. Er staan veel portiekflats en lage appartementsgebouwen. In het midden van de wijk staan ook eengezinswoningen. Hoewel er veel mensen wonen, is het toch een rustige wijk.

Het grootste deel van de wijk is ontstaan toen het vroegere Centraal Station was gebouwd, in 1878. Daardoor werd dit gebied aan de overkant van het spoor ineens aantrekkelijk. De bouw begon rond 1900 en duurde tot voor de oorlog. De bouwstijl uit die tijd is vrij eenvoudig. Een deel van de wijk werd in de oorlog verwoest. Daarna is de wijk opnieuw opgebouwd in verschillende stijlen.

De wijk biedt alles wat je zoekt. Wil je de natuur in? Steek dan de Bezuidenhoutseweg over naar het Haagse Bos. Daar kun je eindeloos wandelen. Winkelen kun je in de Theresiastraat. Dat is een lange winkelstraat die dwars door de hele wijk loopt. Je vindt er letterlijk alles wat je maar nodig kunt hebben. En moet je de stad uit? Dan wandel je in een korte tijd naar het station. Heel handig.

Twee bewoners in gesprek onder parasol

Meedoen

In Den Haag zetten Staedion en haar huurders zich in voor de wijk. Wil jij ook meedoen, meedenken en meebeslissen voor jouw woongebouw en buurt?

Artikelen over deze wijk