Mijn Staedion

Terug

Huur opzeggen

Hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen in de categorie 'Huur opzeggen':

Hoe zeg ik de huur op?

Opzeggen van de huur kan elke dag van de maand.

Voorwaarden bij het opzeggen van de huur

Bij opzegging van de huur zijn de volgende regels van toepassing:

  • De opzegtermijn is één maand.
  • Opzeggen mag/kan maximaal drie maanden van tevoren.
  • De einddatum is altijd op een werkdag en nooit op een zaterdag, zondag of feestdag.

Drie manieren om de huur op te zeggen

U kunt de huur op drie verschillende manieren opzeggen:

  1. Online: log in op Mijn Staedion en kies bij ‘Mijn Contracten’ voor het opzeggen van de huur.
  2. Per post: print het formulier voor het opzeggen van de huur, vul het in en stuur het op naar: Staedion, postbus 40406, 2504 LK in Den Haag. Of mail het formulier via info@staedion.nl. Staan er twee personen op het huurcontract? Dan moeten deze ook allebei een handtekening zetten voor opzegging.
  3. Persoonlijk: kom langs op ons hoofdkantoor. Vergeet niet uw legitimatie mee te nemen. Lees meer over de richtlijnen van Staedion tijdens de coronacrisis. 

Voorbeelden bij de bepaling van de einddatum

  • Op 7 november 2019 zegt u de huur op met een opzegtermijn van één maand. Omdat 7 december 2019 een zaterdag is, wordt de einddatum maandag 9 december.
  • Op 25 november 2019 zegt u de huur op, met een opzegtermijn van één maand. Eén maand later is het 25 december, een nationale feestdag (eerste Kerstdag). Maar omdat ook 26 december een feestdag is, wordt de einddatum vrijdag 27 december 2019.

Checklist: hoe laat u uw woning achter?

Wanneer Staedion uw huuropzegging heeft ontvangen, ontvangt u een bevestiging met meer informatie over de oplevering van uw woning. Het is de bedoeling dat u uw woning schoon, leeg en heel aan Staedion overdraagt. Er zal een voor- en eindinspectie plaatsvinden om de woning te controleren. Bekijk alvast de checklist: hoe laat u uw woning achter?
 

Kan ik goederen ter overname aanbieden aan de volgende bewoners?

Tijdens de voorinspectie bepalen wij of u goederen ter overname mag aanbieden. Moeten er nog ingrijpende werkzaamheden worden uitgevoerd nadat u de woning heeft verlaten, dan is het niet mogelijk. Is er nog geen kandidaat bekend voordat u de woning verlaat, dan mag u soms goederen achterlaten voor overname. Dit geldt alleen als u er geen vergoeding voor wilt ontvangen.

Wanneer kan ik de eindafrekening verwachten?

Na de einddatum van de huurovereenkomst ontvangt u binnen één maand een eindafrekening. Deze heeft betrekking op de huur van uw woning en eventuele reparatiekosten. Heeft u teveel betaald, dan betalen wij u terug. Heeft u nog niet alles betaald, dan ontvangt u van ons een rekening. De afrekening voor service- en stookkosten ontvangt u later. Deze kosten worden maar één keer per jaar verrekend.