Doe mee met de duurzaamheidsprijsvraag

10 oktober 2018

Staedion staat de komende jaren voor een flinke uitdaging: het verduurzamen van onze woningen. Daar zijn we natuurlijk al volop mee bezig. Van goed isoleren tot het plaatsen van zonnepanelen!

Wat is jullie duurzame idee?

Maar hoe zit het eigenlijk met bewoners? Welke ideeën hebben zij als het gaat om duurzaamheid in de eigen woning en hun woonomgeving? Om daar achter te komen daagt Staedion haar bewoners uit met een prijsvraag. Wat is jullie idee?
 

Vier categorieën, vier hoofdprijzen

Er zijn vier verschillende categorieën om in deel te nemen. De bewoners kunnen ideeën aandragen voor de categorieën:
 
  • groen (bijvoorbeeld een duurzame gezamenlijke tuin of regenwateropvang)
  • energiebesparing door gedrag (bijvoorbeeld samen energie besparen of recyclen)
  • energiebesparing door techniek (bijvoorbeeld ledverlichting en energiezuinige apparaten)
  • duurzame energieopwekking (bijvoorbeeld zonnepanelen, zonneboiler of warmtepomp)
Bewoners kunnen in elke categorie een hoofdprijs winnen. Het totale prijzengeld van € 200.000,- wordt verdeeld over de vier categorieën. Staedion en de prijswinnaars gaan samen aan de slag om met het gewonnen prijzengeld de gekozen ideeën uit te voeren.
 

Meedoen kan tot 1 januari 2019

Hebben jullie leuke duurzame ideeën? Stuur het vóór 1 januari 2019 via het aanmeldformulier in. De jury bekijkt en bespreekt alle inzendingen en kiest per categorie het beste idee. De bekendmaking van de prijswinnaars is begin maart 2019. Onze wens is om alle ideeën uiterlijk eind 2019 te realiseren. Jullie kunnen als deelnemers bij het indienen van een idee én bij de uitwerking van het idee een beroep doen op de expertise van (het netwerk van) Staedion.

Doe mee met de prijsvraag.