Mijn Staedion

Terug

Reparatie en onderhoud

Hieronder een overzicht van de veelgestelde vragen in de categorie 'Reparatie en onderhoud':

Hoe kan ik een reparatie melden?

De meeste reparaties kunt u online melden via de knop ‘Online reparatie melden’ in Mijn Staedion. Dat gaat eenvoudig. Via een aantal vragen kiest u steeds uit verschillende antwoorden. U klikt aan wat voor uw reparatie van toepassing is en maakt zelf direct een afspraak. Zo kiest u wanneer het voor u uitkomt dat de monteur langskomt. Tijdens de afspraak moet u wel thuis zijn. 
 
Direct zelf regelen: centrale verwarming, glasschade, verstopte afvoer
Voor sommige storingen of reparaties neemt u zelf contact op met de leverancier. U maakt met het bedrijf een afspraak zodat de monteur langskomt wanneer het u uitkomt. Zij zorgen dat uw probleem wordt opgelost.

 • Heeft u een probleem met de centrale verwarming voorzien van een sticker van Breman? Bel Breman via 0900 - 821 217.
 • Heeft u glasschade of een probleem met het rooster in uw raam? Bel Sensglas via 070 - 323 30 45.
 • Heeft u een verstopte afvoer? Probeer eerst de verstopping zelf te verhelpen. Lukt dit niet? Maak online een afspraak met Riool Reinigings Service RRS of bel 088 - 030 13 13.

Afspraak wijzigen of annuleren?
Neem telefonisch contact met ons op via 088 - 24 23 000 (kies 1) om uw afspraak te wijzigen of annuleren.

Direct online een reparatie melden

Wat is een serviceabonnement?

Als u een serviceabonnement heeft, voert een vakman van Staedion kleine (vaak gratis) reparaties uit in uw woning. Hiermee neemt Staedion een deel van uw onderhoudszorg uit handen. Dit geldt ook voor reparaties die in de toekomst nodig zijn. Elke 18 maanden controleren wij of bepaalde reparaties in uw woning nodig zijn. Die verhelpen wij dan direct of op afspraak. Met een serviceabonnement weet u waar u aan toe bent. En u voorkomt onverwachte kosten. Zo behouden we de kwaliteit van uw woning

Serviceabonnement afsluiten
Het serviceabonnement:

Huurt u langer dan 10 of 20 jaar, dan laten wij in december weten dat u per 1 januari een woonduurkorting krijgt. Bij

 • 10 jaar ontvangt u € 1,17 korting;
 • en bij 20 jaar € 2,36 korting.

Mijn afvoer of riool is verstopt. Wat kan ik doen?

Heeft uw problemen met de afvoer? Loopt de afvoer niet goed door of hangt er een rioollucht? Dan is er mogelijk sprake van een verstopping in uw woning of in de algemene ruimte. 
 
Probeer de verstopping zelf eerst op te lossen

 • Gebruik hiervoor een rubberen ontstopper.
 • Plak de extra afvoer bovenin de goot of wastafel dicht met wat tape.
 • Zorg dat er een beetje water in de bak staat.
 • Plaats de zuignap van de rubberen ontstopper op het afvoerputje en maak met de ontstopper een pompbeweging.
 • Lukt dat niet? Zet dan een emmer onder de zwanenhals en draai de sifon los. Probeer de verstopping op te lossen door voorzichtig in de buis te prikken.
 • Loopt het douchewater niet weg? Controleer het doucheputje op vuil en/of haren en verwijder deze. Doe dit regelmatig.

Is de verstopping niet opgelost? Maak online een afspraak met Riool Reinigings Service RRS of bel 088 - 030 13 13. Heeft u een lekkage aan uw afvoer? Neem direct telefonisch contact op! RRS is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. 
 
Hoe voorkomt u verstoppingen?

 • Spoel vloeibaar frituurvet en olie nooit door de gootsteen of het toilet.
 • Spoel etensresten, koffieprut, of theeblaadjes nooit door de gootsteen.
 • Spoel geen zakdoekjes, vochtig toiletpapier, papieren luiers, maandverband of tampons door het toilet.
 • Spoel medicijnen niet door de gootsteen of het toilet.
 • Spoel vast afval zoals (wegwerp)schoonmaakdoekjes en kattenbakkorrels niet door het toilet.
 • Verwijder haren en zeepresten uit het doucheputje.

Er komt geen of weinig water uit de kraan. Hoe kan dit opgelost worden?

Heeft u geen of weinig water en hebben uw buren er ook last van? Dan wordt er in uw buurt mogelijk gewerkt aan de waterleiding en is het water afgesloten. Neem voor meer informatie contact op met uw waterbedrijf. De website waterstoring.nl informeert u over alle actuele storingen en werkzaamheden van uw waterbedrijf. Is er iets anders aan de hand? Meld dan uw reparatie via de knop ‘Online reparatie melden’ in Mijn Staedion.

Heeft u alleen geen warm water? Bekijk wat u kan doen

Mijn verwarming doet het niet of ik heb geen warm water meer. Wat kan ik doen?

Niets is vervelender dan een verwarming die het niet meer doet of dat er misschien ook geen warm water meer uit de kraan komt.
 
Doet uw verwarming het niet en heeft u een cv-ketel met een sticker van Breman?
Belangrijk is dan om eerst te kijken of er nog voldoende water in de cv-ketel zit. Het bijvullen en ontluchten van de verwarming is eenvoudig. Bekijk het 10-stappenplan en de vul- en ontluchtinstructie van Breman.

Is het probleem hierna nog steeds niet opgelost? Neem dan contact met Breman op om het probleem te verhelpen via 0900 - 821 2174
 
Maakt u gebruik van een algemene centrale verwarming of ketel in uw woongebouw?
Neem dan direct telefonisch contact met ons op via 088 - 24 23 000. Mogelijk hebben uw buren hier ook last van. We sturen direct een monteur om het werk aan de centrale ketel uit te voeren.

Komt er geen water uit de kraan?
Heeft u geen of weinig water en hebben uw buren er ook last van? Dan wordt er in uw buurt mogelijk gewerkt aan de waterleiding en is het water afgesloten. Neem voor meer informatie contact op met uw waterbedrijf. De website waterstoring.nl informeert u over alle actuele storingen en werkzaamheden van uw waterbedrijf. Is er iets anders aan de hand? Meld dan uw reparatie via de knop ‘Online reparatie melden’ in Mijn Staedion.

Heeft u een boiler die zorgt voor warm water?
Vanaf 31 december 2021 verandert er iets in het signaal dat de boiler ontvangt. Hierdoor is het mogelijk dat u geen warm water meer heeft. Hieronder leggen wij u uit wat u moet doen om ervoor te zorgen dat u warm water blijft houden.
 
Zorg dat uw boiler het blijft doen
Uw boiler maakt gebruik van een zogenaamd Toonfrequent-signaal (TF-signaal). Dit signaal zorgt ervoor dat er geschakeld wordt tussen dag- en nachttarief. Om ervoor te zorgen dat u gebruik kunt blijven maken van warm water moet u uw boiler omzetten op het dagtarief. Netbeheerder Stedin zorgt ervoor dat uw boiler warm water krijgt. Daarom vindt u op hun website www.stedin.net/slimme-meter/uitschakelen-tf-signaal een filmpje en stappenplan waarin uitleg wordt gegeven. 
 
Volg het stappenplan
Op www.stedin.net/slimme-meter/uitschakelen-tf-signaal/in-en-uitschakelen-boiler vindt u het stappenplan. In dit stappenplan wordt uitgelegd wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat uw boiler het blijft doen. Wij adviseren u dit stappenplan voor 20 december 2021 te doorlopen.

 

Ik heb kortsluiting of een stroomstoring in mijn woning. Wat moet ik doen?

Het is handig om te weten of u de enige bent in de straat of het woongebouw die geen stroom heeft. Als de hele straat geen stroom heeft dan kunt u contact opnemen met uw netbeheerder. De website gasenstroomstoringen.nl informeert u over stroomstoringen in uw buurt en brengt u in contact met uw netbeheerder. U kunt ook contact opnemen met het ‘Nationaal storingsnummer gas en stroom’ via 0800 - 9009.
 
Bent u de enige zonder stroom?
Het kan zijn dat u kortsluiting heeft in een van uw apparaten. Om de oorzaak van de kortsluiting te vinden, adviseren wij u om eerst zelf de stekkertest uit te voeren. Zo kunt u voorkomen dat u onverwacht toch kosten moet betalen voor het langskomen van onze monteur.
 
Zo werkt de stekkertest:

 1. Schakel alle groepen en de aardlekschakelaar in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen.
 2. Haal in het hele huis alle stekkers uit de stopcontacten (ook die waar u moeilijk bij kunt) en zet de lampen uit. Vergeet de tuin en de berging niet.
 3. Schakel de groepen en de aardlekschakelaar in de meterkast opnieuw in.
 4. Doe één voor één de stekkers weer in het stopcontact. Zet hierbij de apparaten ook één voor één aan en wacht tot deze aanslaan. Vergeet daarbij niet om de lampen aan te zetten.
 5. Valt de stroom opnieuw uit op het moment dat u een stekker in het stopcontact stopt of als u een apparaat aanzet? Dan veroorzaakt dit apparaat waarschijnlijk de storing. U moet dit apparaat zelf repareren of vervangen.
 6. Geeft geen enkel apparaat een probleem? Is er ook geen sprake van overbelasting (dat gebeurt wanneer u teveel apparaten tegelijk op één stroomgroep heeft aanstaan) en valt de stroom toch uit? Dan is er waarschijnlijk iets met de installatie aan de hand. Meld uw reparatie via 088 - 24 23 000 (kies 1).

Let op: Als onze monteur concludeert dat de storing wordt veroorzaakt door één van uw apparaten dan zijn de kosten voor u.

Hoe kan ik brand in huis voorkomen?

U moet er niet aan denken: brand in huis. Zelfs een kleine brand kan veel schade en leed veroorzaken. Gelukkig kunt u met een paar simpele maatregelen veel doen om brand te voorkomen. Staedion zet de belangrijkste tips voor u op een rij.

Veiligheid in huis

 • Hang meerdere rookmelders op in de buurt van de slaapkamers en in de gang of overloop. Test de rookmelders regelmatig of ze het nog doen en controleer de batterij.
 •  Zorg dat u weet wat de beste vluchtroute is in uw huis en/of woongebouw.
 •  Zet geen losse spullen op de trap, in de hal of bij de (nood)uitgang van uw huis en/of woongebouw. Zorg er ook voor dat uw scootmobiel de vluchtroute niet blokkeert in uw huis en/of woongebouw. 
 •  Laat uw cv-ketel op tijd schoonmaken en controleren. U krijgt hiervan bericht van onze monteur. Zorg er ook voor dat de ruimte rondom de cv-ketel vrij is van brandbare materialen. Dit geldt ook voor de meterkast.
 •  Haal pluisjes uit de filter van de wasdroger.
 •  Zorg voor een schone afzuigkap.
 •  Zorg dat lucifers en aanstekers uit de buurt van kinderen liggen.
 •  Zet elektrische apparaten zoals de tv en computer altijd helemaal uit als u gaat slapen of niet thuis bent.
 •  Laad elektrische apparaten zoals telefoons, laptops, tablets en scootmobielen alleen op als u erbij en wakker bent. Gebruik voor het opladen alleen de originele lader en laat geen laders in het stopcontact zitten.
 •  Haal bij onweer en langdurige afwezigheid stekkers van elektrische apparaten uit stopcontacten.
 • Zet spuitbussen nooit in de zon.
 • Laat een warm strijkijzer nooit onbeheerd achter.
 • Wees voorzichtig met licht ontvlambare materialen zoals benzine of spiritus. En bewaar deze niet in je woning, schuur, garage of berging.
 • Rook nooit in bed. Dit is erg gevaarlijk
 • Sluit altijd al uw binnendeuren als u gaat slapen. U heeft dan bij brand meer kans en tijd om veilig te vluchten en gered te worden.
 • Gebruik een kookwekker bij het koken. Zo vergeet u de pan op het vuur niet.
 • Houd het fornuis vrij van brandbare spullen. Zet bijvoorbeeld de keukenrol niet vlak naast het gasfornuis.

Meer tips over brandveiligheid lees je op de website van de brandweer.

Bel bij brand altijd 112!

Voor welke reparaties ben ik zelf verantwoordelijk?

U woont het plezierigst in een woning die van binnen en buiten goed onderhouden is. Het meeste onderhoudswerk voeren wij voor u uit. Maar er zijn ook reparaties die u zelf moet doen en voor uw eigen rekening komen. Ook als er iets kapots in de woning. In deze folder leest u precies welke dat zijn en welke reparaties er onder het serviceabonnement vallen.
 
U bent samen met Staedion verantwoordelijk om uw woning goed te onderhouden
Het onderhoud van uw woning is de gedeelde verant­woordelijkheid van u en Staedion. Toch is er een duidelijke taakverdeling. In het algemeen komt groot onderhoud voor onze rekening en klein onderhoud voor uw rekening.
 
U bent zelf verantwoordelijk voor het ‘klein onderhoud’. Daarmee bedoelen we eenvoudige klusjes, zoals het vervangen van een stopcontact, het bijvullen van de centrale verwarming of het repareren van een keukenkastje. Als u een serviceabonnement heeft, kunt u veel van deze klusjes aan ons overlaten. Voor een klein bedrag per maand voeren wij kosteloos de meest voorkomende reparaties uit die u anders zelf zou moeten betalen. Ook komen wij elke 18 maanden langs voor een servicebeurt, waarmee u grotere reparaties voorkomt. Lees meer over het serviceabonnement.  
           
Andere tips om uw woning goed te onderhouden
Zorg dat u uw woning goed ventileert. Dit betekent dat er verse lucht naar binnen komt en vochtige, vuile lucht naar buiten gaat. Hiermee voorkomt u dat u last krijg van vocht en schimmel in uw woning Heeft u ventilatieroosters in het raam of kozijn? Maak deze minimaal 2x per jaar schoon met de stofzuiger. Het is ook belangrijk om uw ramen, kozijnen en keuken schoon te houden. Zo blijft alles beter werken. Voorkom ook verstopping in het riool. Spoel geen luiers, billendoekjes, frituurvet, verf of medicijnen door de wc of gootsteen.
 
Wij zijn verantwoordelijk voor de woning
Als bewoner van Staedion huurt u een woning van ons. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor het grote onderhoud aan de woning. Wij zorgen voor de buitenkant van de woning zoals het schilderwerk, vervanging van kozijnen en reparaties aan balkons, daken en riolering. Maar ook het plaatsen van een nieuwe cv-installatie en het vervangen van bijvoorbeeld elektraleidingen valt onder onze verantwoordelijkheid.

Hoe voorkom ik vocht en schimmel in mijn woning?

In uw woning komt bij allerlei activiteiten vocht vrij, zoals douchen, wassen, drogen en koken. Het is belangrijk dat u dit vocht afvoert door goed te ventileren. Ventileert u onvoldoende, dan bestaat de kans op vocht en schimmel problemen.

6 tips die u helpen goed te ventileren:
 

 1. Gebruik het ventilatiesysteem
  Zet het systeem nooit uit. Net gedoucht? Zet de schakelaar in de hoogste stand totdat de badkamer droog is.
 2. Lucht uw huis een kwartier per dag
  Dagelijks luchten is verstandig, maar let er wel op dat ventilatieroosters in muren en ramen niet verstopt zitten. Controleer ook de afzuigkap! Maak de roosters ook regelmatig schoon.
 3. Ventileer goed in de douche
  Houd de badkamerdeur dicht als de douche aan staat. Zo voorkomt u dat vocht door het huis trekt. Wis na het douchen de vloer en wand en zet de deur en (indien aanwezig) het raam open.
 4. Zet uw thermostaat niet te laag
  Beneden de 15 graden beslaan ramen en deuren sneller. Een goed geventileerde, droge woning is eerder warm dan een vochtige woning.

 5. Voorkom huisstofmijt
  Door goed ventileren en regelmatig te stofzuigen blijven huismijt en schimmels buiten de deur.
 6. Neem een vochtvreter in huis
  De vochtigheidsgraad in uw woning kunt u gemakkelijk aflezen met een goedkope meter (hygrometer) van de bouwmarkt. Blijft het te vochtig? Koop dan een vochtvreter voor in huis.

Staedion neemt klachten over vocht en schimmel altijd serieus. U ventileert uw woning goed, maar blijft toch last houden van vocht en schimmel in uw woning? Neem dan contact met ons op. 

Contactformulier

Ik ben mijn sleutel kwijt. Kan ik een nieuwe sleutel bestellen?

Sleutels bijbestellen
Sleutels van uw eigen voordeur of berging kunt u zelf bij laten maken bij een sleutelmaker. Wij hebben geen reservesleutels van uw voordeur of berging.
 
Sleutels van de algemene ruimtes en sleutels die een sleutelmaker niet kan bijmaken (dat zijn gecertificeerde sleutels) kunt u alleen via ons bestellen. De sleutels die u bij ons kunt bestellen zijn: EVVA EPS, EVVA 1111G of Lips Trivium AAGZ. Bel 088 - 24 23 000 en kies 1. Of vul het contactformulier in. Meld naast uw naam en adres altijd:

 • Merk sleutel
 • Sleutelnummer
 • Aantal sleutels

Deze gegevens zijn noodzakelijk voor uw bestelling.

Een sleutel kost € 25,- per stuk. U ontvangt hiervoor een rekening. De sleutel wordt met de post naar uw huisadres gestuurd. Houd rekening met een levertijd van drie weken. Het maken van een extra sleutel neemt enige tijd in beslag. Hierdoor kan het voorkomen dat u eerst een factuur ontvangt en pas later de sleutel.

Wat moet ik doen als ik mijzelf heb buitengesloten?
U kunt contact met ons opnemen via 088 - 24 23 000, ook in het weekend en buiten kantoortijden. Let op als u zoekt naar een slotenmaker in Google. Wat veel mensen niet weten, is dat je zo vaak bij bedrijven uitkomt die eigenlijk oplichters zijn. Zij vragen een hoge prijs en zijn niet altijd deskundig. Bij ons betaalt u € 139 voor het vervangen van een voordeurslot. 

Naamplaatje bestellen
Bij het ondertekenen van het huurcontract bestelt u naamplaatjes. De kosten staan op de beginnota. Heeft u na vier weken deze nog niet ontvangen, neem dan contact met ons op.

Is uw naamplaatje weg, kapot of moet de naam gewijzigd worden? Bestel een nieuw naamplaatje met het contactformulier. Meld duidelijk welke tekst u op het naamplaatje wilt.
 
Een naamplaatje kost € 9,- per stuk. U ontvangt hiervoor een rekening. Nadat de betaling is ontvangen, wordt binnen zes tot negen weken het naamplaatje door ons gemonteerd.

Ik denk dat ik in mijn woning loden drinkwaterleidingen heb.

In panden die voor 1960 zijn gebouwd, kunnen bij uitzondering nog loden drinkwaterleidingen liggen. Te veel lood in drinkwater is niet gezond, zeker niet voor (hele) jonge kinderen en zwangere vrouwen. Hieronder vindt u een aantal veelgestelde vragen en antwoorden over loden drinkwaterleidingen.
 
Is het mogelijk dat woningen en/of woongebouwen van Staedion loden drinkwaterleidingen hebben?
Vanaf 1960 is het gebruik van loden drinkwaterleidingen verboden. Vanaf de jaren tachtig heeft Staedion actief loden leidingen verwijderd. Twee jaar geleden is in samenwerking met waterbedrijf Dunea nog een extra check gedaan. Daarbij is actief gezocht en zijn aangetroffen loden leidingen verwijderd. Een garantie dat er in onze woningen en/of woongebouwen helemaal geen loden drinkwaterleidingen meer zijn, is niet te geven. Maar de kans lijkt niet groot. Zijn er toch loden drinkwaterleidingen in uw woning? Dan vervangen wij deze voor nieuwe leidingen.
 
Hoe weet ik of mijn huis is gebouwd voor 1960?
U kunt op de website bagviewer.kadaster.nl bekijken of uw huis voor 1960 is gebouwd. Dit betekent niet direct dat uw huis dan ook loden drinkwaterleidingen heeft.
 
Hoe weet ik of mijn woning wel of geen loden drinkwaterleidingen heeft?
U kunt zelf controleren of er in uw woning loden drinkwaterleidingen aanwezig zijn. Op de website van de gemeente Den Haag www.denhaag.nl/lodenleidingen leest u hoe u dit kunt doen. Denkt u dat er loden drinkwaterleidingen in uw huurwoning aanwezig zijn? Neem contact met ons op via 088 - 24 23 000 (kies 1). Wij controleren dan uw waterleidingen. Als er loden drinkwaterleidingen aanwezig zijn dan worden deze vervangen.
 
Wat gebeurt er als mijn huurwoning loden drinkwaterleidingen heeft?
Als er loden drinkwaterleidingen aanwezig zijn dan worden deze vervangen. GGD Haaglanden, de gemeente en Staedion raden u wel aan geen kraanwater uit loden waterleidingen te drinken. Drink bijvoorbeeld water uit flessen totdat de loden drinkwaterleidingen in uw huis zijn vervangen. Meer informatie vindt u op www.ggdhaaglanden.nl/lodenleidingen.
 
Zijn er gezondheidsrisico’s bij loden drinkwaterleidingen?
Uit onderzoek blijkt dat lood in het drinkwater al bij een lage hoeveelheid voor gezondheidsrisico’s kan zorgen. Vooral bij jonge kinderen en zwangere vrouwen. Meer informatie vindt u op www.ggdhaaglanden.nl/lodenleidingen.

Ik heb last van een lekkage bij de buren. Wat moet ik doen?

Een lekkage is nooit fijn, zeker niet als deze afkomstig is van de buren. Sluit indien mogelijk eerst de hoofdkraan af om de lekkage te stoppen. Als de lekkage van de buren af komt, moet u bij de buren zijn. De hoofdkraan zit in de waterleiding die van buiten het huis binnenkomt, meestal vlak voor de watermeter. U vindt de watermeter in de meterput bij de voor- of achterdeur, in de meterkast of in de kelder. Om hierna snel tot een oplossing te komen, is het fijn als u ons belt op 088 - 24 23 00 (kies 1) in de aanwezigheid van uw buren. Voor het herstellen van de lekkage moeten wij namelijk in de woning van uw buren zijn. Samen met u en uw buren maken wij een afspraak waarbij we proberen de herkomst van de lekkage te achterhalen. In een tweede bezoek lost de monteur het probleem op.
 
Het herstel van bijvoorbeeld uw muur kan pas worden uitgevoerd als de lekkage is opgelost en de muur voldoende droog is. Dat kan helaas wel enkele weken duren. De monteur maakt hiervoor met u een afspraak nadat de oorzaak van de lekkage is verholpen.

Ik heb net een woning gehuurd, maar er is nog een (technisch) probleem. Wat kan ik doen?

Wat doet u als u net een woning heeft gehuurd en u komt nog een (technisch) probleem tegen? Meld dit binnen één maand, na ingangsdatum van uw huurovereenkomst. Dit doet u bij de aannemer die namens Staedion in uw woning werkzaamheden heeft uitgevoerd. U kunt direct contact opnemen met de aannemer.
 
Tijdens de sleuteloverdracht van uw nieuwe woning is er door de aannemer een garantiekaart 'Welkom in uw nieuwe woning' achtergelaten. Hierop staan de naam van de aannemer en contactgegevens. Heeft u deze kaart niet meer? Neem dan contact met ons op via 088 - 24 23 000 (kies 2). 

Contactformulier

Ik heb schade aan mijn meubels, vloer en andere spullen door een probleem in mijn woning. Kan ik Staedion hiervoor aansprakelijk stellen?

Vervelend als er schade is ontstaan aan uw meubels, vloer of andere spullen door het probleem in uw woning. Helaas is Staedion hiervoor niet aansprakelijk. Dit valt onder uw inboedelverzekering. Als bewoner van Staedion huurt u een woning van ons. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor de woning. Mocht er iets kapot gaan aan en in de woning dan zijn wij verantwoordelijk om dit te repareren. Bijvoorbeeld als er een lekkage is, een kraan die niet werkt of een raam die niet goed sluit. Ons uitgangspunt is dat wij problemen zo snel en goed als mogelijk herstellen. Maar als er schade is aan uw meubels, vloer of andere spullen door het probleem in uw woning dan valt dit onder uw inboedelverzekering. Het is daarom erg belangrijk om zelf een goede inboedelverzekering af te sluiten. Ook keren wij geen geld uit voor het ongemak van het probleem in uw woning.

Als u wel van mening bent dat Staedion aansprakelijk is voor de schade dan kunt u een claim bij ons indienen. Een claim moet altijd schriftelijk (e-mail of brief) worden ingediend. U moet hier het volgende in vermelden en meesturen:

 • Een onderbouwing waarom u van mening bent dat Staedion verantwoordelijk is voor de schade.
 • Een afwijzing van uw inboedelverzekering.
 • Foto’s van uw schade.
 • Bonnen of facturen van de spullen die schade hebben.

Ik vermoed dat er asbest in mijn woning is. Wat moet ik doen?

Sinds 1 juli 1993 mag asbest niet meer worden toegepast in Nederland. In woningen van na deze datum is geen asbest verwerkt. Asbest werd veel gebruikt voor vensterbanken, golfplaten, (onder)vloeren of afvoerbuizen.
 
Twijfelt u of er ergens asbest in zit? Neem contact met ons op via 088 - 24 23 000 (kies 1). Als het nodig is, komt iemand van Staedion bij u langs om te kijken of het om materiaal gaat waar asbest in zit.
 
Let op: haal asbest nooit zelf weg en bewerk het niet!
Zaag, schuur of breek asbest niet. Boor ook geen gaten in asbest. Er kunnen dan asbestvezels losraken. Dat is gevaarlijk voor uw gezondheid.

Mijn raam of rooster in het raam is kapot. Waar moet ik zijn?

 
 • Heeft u een kapot raam?
 • Schade aan het glas in uw raam?
 • ​Problemen met het rooster in uw raam?
 • Of een glasbreuk?

Neem direct contact op met Sensglas via 070 - 323 30 45. Staedion voert deze reparaties niet zelf uit. 

Veelgestelde vragen plaatsen rookmelders

Staedion plaatst voor het einde van 2022 rookmelders in elke woning die nog geen rookmelders heeft. Hierna worden alle rookmelders ouder dan 2 jaar vervangen door een nieuwe rookmelder. Meer informatie en uitleg over rookmelders leest u in de veelgestelde vragen.

Er is iets kapot in mijn woning waardoor ik veel schade heb en nu wil ik graag een andere woning. Kan dit?

Vervelend dat er iets kapot is in uw woning. Helaas is een probleem in uw woning, waardoor schade is ontstaan, nooit een reden voor een andere woning. Tenzij de woning definitief niet meer bewoonbaar of beschikbaar is. Ons uitgangspunt is altijd dat wij het probleem zo snel en goed als mogelijk repareren of herstellen en u terug kan keren naar uw huidige woning. De schade aan uw inboedel (spullen, meubels, laminaatvloer enzovoort) betaalt uw inboedelverzekering. Staedion is niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schade aan uw inboedel die ontstaat door een (technisch) probleem in uw woning.

Waarom is het belangrijk om een inboedelverzekering te hebben?

Als u van ons een woning huurt, is het van belang dat u zich goed verzekert. Dit noemen wij goed huurderschap. Naast de verplichte wettelijke aansprakelijkheidsverzekering, is het ook erg belangrijk om zelf een goede inboedelverzekering af te sluiten. Helaas blijkt dat sommige bewoners onvoldoende of helemaal niet verzekerd zijn. Naast alle ellende van een lekkage of een brand is het extra vervelend als de schade niet wordt vergoed.
 
Waarom is het belangrijk om een inboedelverzekering te hebben?
Als bewoner van Staedion huurt u een woning van ons. Wij zijn dan ook verantwoordelijk voor de woning. Mocht er iets kapot gaan aan en in de woning dan zijn wij verantwoordelijk om dit te repareren. Bijvoorbeeld als er een lekkage is, een kraan die niet werkt of een raam die niet goed sluit. Ons uitgangspunt is dat wij problemen zo snel en goed als mogelijk herstellen. Maar als er schade is aan uw meubels, vloer of andere spullen door het probleem in uw woning dan valt dit onder uw inboedelverzekering. Het is daarom erg belangrijk om zelf een goede inboedelverzekering af te sluiten.
 
U bent zelf verantwoordelijk voor schade aan uw inboedel
Staedion is niet verantwoordelijk en aansprakelijk voor de schade aan uw inboedel die ontstaat door een (technisch) probleem in uw woning. Hieronder vindt u twee voorbeelden waarom het belangrijk is om een inboedelverzekering af te sluiten.
 
Voorbeeld lekkage
Is door een lekkage uw behang, vloer of meubels beschadigd? Zeer vervelend. Wij komen snel bij u langs om de lekkage op te lossen en de eventuele schade aan de constructie van de woning te herstellen. Wij zorgen ervoor dat alles terug wordt gebracht naar de basiskwaliteit. Dit betekent bijvoorbeeld dat wij de muur die beschadigd is door de lekkage wit verven en niet in de kleur die u er zelf op hebt aangebracht. De gevolgschade door de lekkage aan de spullen in uw woning zoals uw behang, (laminaat)vloer of meubels gaat via de inboedelverzekering. Staedion betaalt deze schade niet.  
 
Voorbeeld brand
Is er brand geweest in uw woning of in het complex? Ook dan is de schade aan alle spullen in uw woning (van meubels, behang tot aan de vloer) voor de inboedelverzekering. Is het niet mogelijk om in uw eigen woning te verblijven? Dan bepaalt de verzekering of u (tijdelijk) een andere woning krijgt. Staedion is niet verplicht om u vervangende woonruimte aan te bieden. Wij herstellen alleen de schade die aan de constructie van de woning is ontstaan door de brand.

Brand in uw woning kan veel schade veroorzaken. Zelfs een kleine brand kan veel schade en leed aanrichten. Met een paar simpele maatregelen kan je veel doen om brand te voorkomen. Lees onze tips.

Sluit een inboedelverzekering af!
Wij hopen u zo voldoende duidelijk te hebben gemaakt waarom het belangrijk is om een inboedelverzekering af te sluiten. Zo bent u altijd verzekerd voor onverwachte kosten, mocht er schade aan uw inboedel zijn. Zorg dat uw voldoende verzekerd bent bij schade aan uw spullen in uw woning door bijvoorbeeld een lekkage of brand. Laat u goed informeren en kijk goed voor welk risico u zich wilt verzekeren.

Kies een inboedelverzekering die bij u past
Inboedelverzekeringen hebben veel verschillende prijscategorieën en voorwaarden. Ook kunt u bij een inboedelverzekering kiezen voor een ‘eigen risico’. Dit is het deel van een schade dat een verzekeraar niet vergoedt en wat u dus zelf moet betalen. Als u kiest voor een hoger eigen risico dan is meestal uw premie lager. Wij snappen dat een lagere maandpremie prettig is maar bedenk wel dat hoe hoger uw eigen risico is, hoe minder u uitgekeerd krijgt als er schade is aan de spullen in uw woning. Het bedrag van het eigen risico vergoedt Staedion niet. Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat een inboedelverzekering niet altijd de aankoopprijs van uw spullen vergoedt (nieuwwaarde). U krijgt vaak de dagwaarde. Dit is de waarde van uw spullen na het aantal jaren gebruik, eventuele slijtage en gebreken. Bekijk daarom altijd goed de polisvoorwaarden van uw verzekering. Op een site zoals independer.nl kunt u goed verzekeringen vergelijken.

Wanneer komt de monteur bij mij langs?

U kunt uw lopende afspraken voor reparaties bekijken via Mijn Staedion. Is uw e-mailadres bij ons bekend? Dan ontvangt u een bevestiging via de e-mail. Hierin staat wanneer de monteur bij u langskomt.

Zelf klussen in mijn woning. Hoe zit dat?

Wij vinden het belangrijk dat u zich thuisvoelt in uw woning. En begrijpen dat u uw woning wilt aanpassen naar uw smaak. Kleine klussen zijn vaak zo geregeld. Maar soms heeft u een vergunning en toestemming van Staedion nodig. Op staedion.nl/zelfklussen leest u precies per klus hoe dat zit. Hier regelt u in slechts drie stappen online uw aanvraag. Wij adviseren u waar nodig en denken graag met u mee.

Woont u in een VvE-complex en u wilt klussen? Neem eerst contact op met de beheerder technische leefomgeving van Staedion. Zij helpen u verder.