Nieuwbouw

De Schaloen

Moerwijk
schaloen nieuwbouw

Iedereen verdient het om een plek te hebben waar hij of zij zich thuis voelt. We bieden daarom een betaalbaar en gevarieerd aanbod aan woningen in Den Haag. Het nieuwbouwproject De Schaloen in Moerwijk-Oost draagt daar ook aan bij. Na de bouw staan er in totaal maximaal 570 woningen, waarvan 225 nieuwe, sociale woningen en 345 middeldure woningen.

Woningen voor huidige bewoners en nieuwkomers

Er komen meer sociale huurwoningen terug, dan er worden gesloopt. De huidige bewoners kunnen terugkeren in de nieuwbouw. De Schaloen zorgt voor een aantrekkelijk Haags woongebied voor de huidige bewoners én voor de nieuwkomers.

Mix van bewoners

Er komt woonruimte voor gezinnen, senioren en alleenstaanden. Deze mix van bewoners zal zorgen voor een diverse wijk waar iedereen zich thuis kan voelen. Een groot deel van de nieuwe woningen valt in de categorie middenhuur. De middenhuur woningen zijn aantrekkelijk voor mensen met middeninkomens en doorstromers vanuit sociale huur.

Winkelen en parkeren

Parkeren gebeurt op straat en voor een groot deel in half verdiepte parkeergarages. Vlakbij is een bus -en tramhalte. In de wijk ligt een basisschool en op loopafstand ligt het winkelgebied de Betje Wolfstraat. Dit winkelgebied wordt opgeknapt en is daardoor in de toekomst aantrekkelijker om te winkelen.

Den Haag Zuidwest

De plannen voor de Schaloenstraat dragen bij aan de ambitie die de gemeente heeft voor Den Haag Zuidwest. Door te zorgen voor meer duurzame en betaalbare woningen voor verschillende soorten mensen, het verbeteren van de kwaliteit van de openbare ruimte en te zorgen voor het groen in de wijk zal de leefbaarheid in de wijk verbeteren. De gemeente gaat ook aan de slag om werkgelegenheid, beter openbaar vervoer en meer onderwijsinstellingen in Zuidwest te creëren.

Planning project

Naar verwachting start de nieuwbouw van het complex in 2021/2022. Het plan wordt in twee fasen gebouwd, waarbij de eerste fase naar verwachting begin 2024 wordt opgeleverd.

Meer informatie?

Meer informatie over nieuwbouwproject De Schaloen en de video van de feestelijke ondertekening is te vinden op www.deschaloen.nl.

Inschrijven?

Ben u geïnteresseerd in een nieuwbouwwoning van Staedion? Via www.woonnet-haaglanden.nl kunt u zich inschrijven.

schaloen binnengebied nieuwbouw
schaloen entree nieuwbouw