Reitzstraat viert feest na groot onderhoud

27 maart 2019

Het afgelopen jaar zijn 81 portiekwoningen in de Reitzstraat in de Haagse wijk Transvaal-Noord flink opgeknapt. Niet alleen de buitenkant van het complex kreeg een make-over, ook het comfort van de woningen is vergroot en er zijn energiebesparende maatregelen getroffen. Genoeg redenen voor een feestje! Daarom organiseerde Staedion voor de bewoners van de Reitzstraat op 20 maart een gezellige plantjesmarkt met heerlijke koffie en lekker ijs. 

Heel blij en opgelucht

Mevrouw Dogan is één van de bewoners van het eerste uur. “Al 31 jaar woon ik in de Reitzstraat, ik was 22 jaar oud toen ik hier kwam wonen” vertelt zij trots. Ze is opgelucht dat de werkzaamheden zijn afgerond, maar ook heel blij met het eindresultaat: “Alles is naar wens: de tegels, kozijnen, het toilet, balkons en de ventilatie. Ook de portieken zijn heel mooi geworden.”

Lees verder na de foto

Mevrouw Dogan (rechts) op de plantjesmarkt 

 

Mooiere uitstraling

“Aan de buitenkant is de verbouwing goed zichtbaar,” vertelt Marlies de Mos, bewonersconsulent onderhoudsprojecten van Staedion. “Er is geschilderd, er zijn nieuwe voordeuren en kozijnen geplaatst en de balkons hebben nieuwe hekwerken. Dankzij alle vernieuwingen aan zowel de voor- als achterkant van de woningen herken je deze bijna niet meer terug.” Als kers op de taart zijn ook de bergingen en tuinen opgeknapt en staan er splinternieuwe schuttingen. 

Lees verder na de foto


Plantjes, verse koffie en ijs

Marlies is benieuwd hoe de bewoners de werkzaamheden hebben ervaren: “In een vragenlijst delen de bewoners van de Reitzstraat hun mening en tips. Als blijk van waardering geven wij de bewoners een plantje om hun tuin of balkon op te fleuren.” Dankzij de koffie- en ijskraam kwamen veel bewoners, van jong tot oud, gezellig buurten op de plantjesmarkt.   
 

Energielabel met twee stappen verbeterd 

Door energiebesparende maatregelen is het energielabel gemiddeld met twee stappen verbeterd. De woningen hebben nu een A-label. “Alle woningen hebben een energiezuinige HR-ketel gekregen en de kozijnen zijn vervangen met hoogrendementsglas (HR++).,” aldus Hilde Wüstefeld – Ziere, Projectmanager van Staedion. 

Meer weten over het groot onderhoud op de Reitzstraat? Bekijk dan de projectenpagina van de Reitzstraat.